Convertirea unui PDF cu GIMP

ThinkRoot99

În acest articol vă voi explica cum să convertiți paginile unui document PDF în fișiere imagine (PNG, JPEG sau alte formate) folosind programul de editat imagini GIMP.

GIMP este un program de editare a imaginilor gratuit cu sursă deschisă disponibil spre descărcare pentru GNU/Linux, Windows și macOS. Poate exporta pagini de documente PDF în diferite formate de imagine, inclusiv PNG, JPEG, TIFF, BMP și alte formate.

Aceste instrucțiuni explică modul de utilizare a GIMP pentru a converti un document PDF pentru cei care preferă să utilizeze o aplicație grafică. GIMP exportă pagini PDF una câte una, dar necesită un plugin pentru a exporta automat toate paginile.

Instalare GIMP

În primul rând, dacă nu aveți GIMP, va trebui să îl instalați folosind exemplele următoare:

În distribuția Arch Linux, puteți instala GIMP folosind flatpak sau pacman așa cum se arată mai jos.

[varianta flatpak]
$ sudo pacman -S flatpak
$ flapak install flathub org.gimp.GIMP

sau

[varianta pacman]
$ sudo pacman install gimo

Convertiți PDF în imagini

În primul rând, vom începe prin a converti una sau câteva pagini PDF în PNG. Acest lucru nu necesită adăugarea de plugin-uri în GIMP.

Faceți clic pe meniul Fișier (File), selectați Deschide (Open) și alegeți fișierul PDF pe care doriți să îl convertiți.

Veți vedea o casetă de dialog Import din PDF (Import from PDF). Setați opțiunea Deschide paginile ca straturi (Open pages option as Layer) și selectați Importă (Import).

Importă

În dialogul straturilor (în partea stângă jos), derulați la pagina pe care doriți să o convertiți în imagine. Trageți pagina selectată cu cursor-ul în partea de sus, astfel încât să fie primul strat.

Vizualizare PDF

Apoi, faceți clic pe meniul Fișier (File) și selectați Exportă ca (Export As). Acum puteți schimba extensia fișierului la formatul de imagine preferat editând câmpul de nume din partea de sus a casetei de export sau făcând clic pe Selectează tipul de fișier (Select File (By Extension)) din partea de jos a casetei de export.

Convertire PDF

De asemenea, puteți selecta unde doriți să salvați imaginea pe calculator în secțiunea Salvează în dosar (Save in Folder) din partea de sus a ferestrei de dialog. În cele din urmă, faceți clic pe butonul Exportă (Export) pentru a salva fișierul în formatul de imagine pe care l-ați ales.

GIMP va afișa o fereastră de dialog pentru a face modificări imaginilor, cum ar fi nivelul de compresie și calitatea imaginii.

Nivel de compresie

Notă: Acest articol este util și dacă folosiți GIMP în Windows sau macOS.