Conectarea la un server FTP cu File Explorer în Windows 10

ThinkRoot99

Tot timpul am folosit FileZilla pentru a mă conecta prin FTP la server-ul unde am sit-ul găzduit. Și într-o zi am fost curios să văd dacă se poate face acest lucru nativ din Windows - pentru că nu degeaba vine sistemul cu atâtea aplicații și funcții.

Cum se poate acces un server FTP cu File Explorer

Managerul de fișier - cunoscut sub numele de File Explorer în Windows 10 și 11 și Windows Explorer în Windows 7 - permite conectarea la servere FTP.

Pentru conectarea la un server FTP se deschide managerul de fișiere cu un clic pe Acest PC / This PC. Se face clic dreapta în panoul din dreapta și se selectează Adăugare locație în rețea / Add a network locations.

Adăugare locație în rețea

Se accesează expertul care apare și se selectează Se alege o locație particularizată din rețea / Choose a custom network location.

Se alege o locație particularizată în rețea

În caseta de dialog Specificați locația sit-ului web / Specify the location of your website, introduceți adresa server-ului FTP sub forma: ftp://server.ro

De exemplu, server-ul FTP al Microsoft este ftp.microsoft.com, așa că trebuie să introduceți adresa ftp://ftp.microsoft.com ca să vă conectați la respectivul server.

Specificați locația sit-ului web

Dacă nu știți numele de utilizator și parola, puteți să folosiți caseta de dialog Conectați-vă anonim / Log on anonymously și astfel vă puteți conecta la server. Dar acest lucru vă oferă acces limitat - în general puteți descărca fișiere disponibile public, dar nu puteți încărca fișiere, de exemplu.

Dacă dețineți numele de utilizator și parola, introducețile numai după ce ați bifat căsuța Conectați-vă anonim / Log on anonymously. Prima dată când vă conectați la server-ul FTP, vi se va solicita să introduceți parola.

Conectați-vă anonim Conectați-vă

Acum vi se cere să introduceți un nume pentru locația rețelei. Aici puteți introduce orice nume doriți - server-ul FTP va apărea cu acest nume, astfel încât să vă puteți aminti cu ușurință care este.

Introduceți un nume pentru această locație de rețea

După ce ați terminat, server-ul FTP va apărea sub Locații în rețea / Network locations în panoul managerului de fișiere.

Descărcarea și încărcarea fișierelor se face prin copierea și lipirea acestora așa cum se face implicit în orice director din Windows.

Locații în rețea